Foreign Correspondents Part 3 – Joris Vaes (Belgium)

(ENGLISH TRANSLATION HERE)

Voor deze reeks komen we als buitenlandse correspondent terecht bij Joris Vaes, de man achter Tangram Records (Official Site, Facebook) uit BelgiĆ«. Tangram is het label met onder andere onze goede vrienden van Moodprint. Het lijkt dan ook een natuurlijke keuze dat iemand met zo’n muzikale smaak een land met een interessante scene vertegenwoordigd.

Ik probeerde vorige maand reeds de belgische scene in de kijker te zetten met deze post HERE, Joris gaat hierop verder vanuit zijn visie en perspectief, dat van belg. Maar genoeg over hem, laten we kijken welke muziek hij heeft geselecteerd als weergave van de huidige levendige en vooruitstrevende scene in Belgie.

1. YellowStraps x Le Motel –
Dit kwam net voor de zomer uit. De tweede collab tussen YellowStraps en Le Motel dacht ik. Perfect om te ontspannen onder vrienden op deze warme zomeravonden.
Youtube video Hier

YellowStraps x Le Motel – Valium by Le Motel

2. Herrmutt Lobby x RELab
Wel euhm, Hermutt Lobby… Zonder twijfel de meest vooruit denkende beat makers in BelgiĆ«. Kijk gewoon naar de video. Ze maken hun eigen synths. Waren geboekt voor Sonar festival dit jaar maar moesten helaas cancellen door technische problemen. Denk dat deze mannen nog ver gaan geraken…

3. PhaRo
Er moest natuurlijk iets tussen zitten uit onze home-town Leuven. PhaRo is een van die jonge, semi-onopvallende producers die zeer cool materiaal droppen. Nog maar twee beats onder zijn naam tot nu toe, maar ik kan niet wachten om meer te horen. Terug iets redelijk laid-back.

Her Blues by PhaRo

4. Flash Grimey
Als laatste een nieuwe signing op Tangram Records waar we zeer trots op zijn. Beetje vals gespeeld, Flash Grimey komt uit Nederland, maar niets als liefde voor hen. Geweldige teksten en top beat makers. Begrijp echt niet waarom ze niet meer aandacht krijgen, maar na de zomer gaan we hard werken om daar verandering in te brengen. In afwachting van hun komende releases moet je zeker hun gratis albums op bandcamp checken!

Flash Grimey – White Boy Funk – 17 Kijk In De Spiegel by Waxhole

Flash Grimey – White Boy Funk – 10 Crusty Dragon (Sorry) by Waxhole

Posted By: Hypo-Luxa

Comments are closed.

'.